Moussé komt uit een oude muzikale familie. Deze worden Griot genoemd en de kennis wordt van vader op zoon overgedragen. Al vanaf zijn vijfde jaar ging Moussé met zijn vader mee om de trommel te leren bespelen. Zo leerde hij diverse instrumenten en bijbehorende ritmes kennen. Hij leerde spelen op de sabar, tama, djembe, boukarabou en de soruba. In zijn eigen land is hij een bekend en veel gevraagd muzikant. Hij heeft in verschillende bekende Senegalese groepen gespeeld, waar hij voor 1991 mee getoerd heeft in Europa. Daarey Cotch, Thione Seck et le Raam Daan, Famille Deggo (deze groep speelt nu nog steeds in Europa en Afrika).In Frankrijk, Duitsland, België en Nederland speelt Moussé met verschillende bekende West-Afrikanen de traditionele Afrikaanse muziek.

Hij heeft deze weg voort kunnen zetten in Nederland met muzikanten als Thijs Borsten, Arno van Nieuwehuizen, Drum United van Lucas van Merwijk, Jan Kuiper en diverse anderen. Hij is in staat zich aan alle muziekstijlen aan te passen. Moussé speelt zowel met orkesten zoals het Noord-Nederlandse orkest als met koren. Ook het Nederlands danstheater en het Residentie orkest behoren tot zijn opdrachtgevers.

Moussé componeert traditionele en moderne composities. Kortom Moussé brengt Afrika naar Nederland toe.