Waxtaan is een begrip afkomstig uit het Wolof, één van de talen van Senegal.

Het staat voor conversatie of uitwisseling. De basis van onze muziek wordt gemaakt door Moussé Pathe M’Baye en Els Bruining. In dat maakproces ontstaat er al werkend/spelend vanzelf een mix van muzikale invloeden; een mix van Afro, Latin en Jazz.

Binnen de muziek is veel ruimte voor improvisatie, uitwisseling en interactie. Onze muzikale roots zijn divers. Dat levert een swingende mix van stijlen, wat onze muziek sprankelend en verrassend maakt. Elk optreden en elke uitvoering van een nummer is anders.

Een optreden van Waxtaan is levendig en geeft naast luisterplezier ook veel kijkplezier!

Wij kunnen akoestisch spelen in een kleinere ruimte of versterkt op een groter podium.

Waxtaan bestaat uit de projecten Trio Waxtaan en Waxtaan-4.